SUOMI-KOULUN OPPITUNNIT

Koronaepidemian vuoksi emme toistaiseksi kokoonnu koululla ja tunneilla noudatamme
näitä turva-ohjeita.

Oppilaat jaetaan iän ja kielitaidon mukaan opetusryhmiin, jotka kokoontuvat noin joka toinen lauantai. Pienimmät oppivat parhaiten laulun ja leikin avulla, isompien ryhmässä tehdään lukemis- ja kirjoittamisharjoituksia sekä pelaillaan ja askarrellaan. Ryhmäjako ja ryhmien koot vaihtelevat ja ne pyritään sovittamaan osallistuvien lasten iän ja suomen kielen osaamisen mukaan. Ryhmäjaon ohjeistus on seuraava:

• Pallerot, Omput ja Pellet 0-3v. - vanhemman kanssa tunnilla

• Röllit 3-5v. - Oppilas pärjää ryhmässä itsekseen ilman vanhemman läsnäoloa. Hän sepittää satuja ja piirtää. Hän tuntee joitakin värejä ja osaa laskea ainakin yhdestä viiteen.

• Aapelit 5-6v. - Oppilas tunnistaa ja osaa nimetä jo suurimman osan kirjaimista ja numeroista. Hän on osoittanut kiinnostusta lukemiseen ja kirjoittamisen harjoittelua kohtaan tai osaa mahdollisesti jo lukea ja kirjoittaa suomen kieltä jonkin verran, mutta ei vielä sujuvasti. Kiinnostunut suomen kielen opiskelusta ja lukemisesta ja on avoin uusille kokemuksille. Lapsi haluaa edistyä suomen kielen taidoissaan ja on valmis haasteisiin kielen oppimisessa.

• (Isot-) Koululaiset yli 6v. - Oppilas tuntee aakkoset ja osaa lukea ja/tai kirjoittaa suomen kieltä sekä osaa laskea. Hän haluaa kehittää näitä taitoja. Hän on kiinnostunut, avoin uusille kokemuksille, ja valmis haasteisiin suomenkielen oppimisessa. Oppilas osaa jo lukea sujuvasti suomen kielellä, sekä haluaa ylläpitää ja kehittää tätä taitoa. Hän on kiinnostunut, avoin uusille kokemuksille, ja valmis haasteisiin suomenkielen oppimisessa.

• Tex-lapset yli 3v. - Oppilaan äidinkieli on jokin muu kuin suomi. Häntä tuetaan suomen kielen oppimiseen pienin askelin mm. leikin avulla.

Oppitunnit päättyvät aina terveelliseen välipalaan.

Koulun oppitunteihin ja niiden aiheisiin sekä koulun tapahtumiin voit tutustua alla olevista videoista.

Ilmoittaudu tulevalle tunnille Nimenhuuto-palvelussa

Näyttökuva 2020-4-15 kello 12.09.32 ap..

TUTUSTU OPPITUNTEIHIN

Tutustu aiempiin oppitunteihin

Menneitä oppituntien aiheita

kevät 2020

runot ja riimit

vokaalit ja tavut

ystävät

ilmaisutaito

maapallo ja avaruus

Minna Canth -       kotiopetuksena

kevätleiri (peruttu)

suomalainen urheilu - kotiopetuksena

kevätjuhla

syksy 2019

tustustumisleikkejä

ympäristö ja vesi, kestävä kehitys

elokuvat, jäsenkokous

N.N.

Pääohjaaja (Tex-lapset)

IIDA LEPPÄRANTA

Pääohjaaja (Aapelit ja Koululaiset)

Moi! Minun nimi on Iida ja olen 20 vuotta vanha. Olen asunut Texasissa yli kuusi vuotta. Minä olen kolmatta vuotta opiskelemassa opettajaksi University of North Texasissa. Pidän lukemisesta ja tanssimisesta. Olen ollut apuopettajana nelisen vuotta ja ohjaajana kolme vuotta. Olen ohjaajana Aapeleille, jotka ovat 5-7 vuotiaita lapsia.

N.N.

Ohjaaja (Omput, Pellet, Röllit)

APUOHJAAJAT

Sofia Simula